2024. jún 07.

Az írás problémamegoldó varázsa

írta: Babi blogol
Az írás problémamegoldó varázsa

Az írás csoda.

Az írás művészet.

Az írás kultúra.

Az írás mentőöv.

Az írás élet.

Az írás varázslat.

Az írás problémamegoldó varázslat.

Már tizenéves korom óta foglalkozom írással. Ösztönszerűen markolom meg a kék színű tollamat, ha bánat vagy éppen öröm ér. Legjobb barátom és menedékem is egyben. Teljes erőmmel szorítom magamhoz, ha fáj valami. Vágyom az érintésére. Vágyom arra, ahogy a fejemben lévő milliárdnyi gondolatot és érzést az ő segítségével papírra vessem. Szerintem az írás csodákra képes, éppen ezért szeretnélek titeket is buzdítani, hogy írjatok sokat.

Ezért most szóljon itt pár pont az írás problémamegoldó varázsáról:

1.Segít a döntéshozatalban!

Ha kétségeim vannak és hezitálok egy problémán, leülök egy papírral és egy tollal a kezemben, végig veszem az érveket és ellenérveket, leírom az összes létező opciót, ami csak létrejöhet a döntéseim mentén. Ez alapján tisztábban látom a helyzetet. Gyakorlatilag elmondható az, hogy a különböző problémákra alternatív forgatókönyveket gyártok. Végül ez alapján hozom meg a döntést.

2.Segít túlterheltség idején.

Amikor úgy érzem, a külvilágból érkező extrém sok ingert nem tudom feldolgozni, rohanok az íráshoz. Ez ugyanis sok mindent fel tud oldani bennem. Ekkor általában az asszociációs vagy kreatív írást preferálom. Számomra nagyon hasznos, és jó sok szennyeződést kitisztít a lelkemből.

3.Segít megbocsájtani!

 Írj egy levelet annak a személynek, akire haragszol, vagy dühös vagy! Add ki felé írásban a dühödet! Írd le, hogy pontosan mi a bajod vele. Mit tett ellened, vagy min változtasson. Csak próbáld ki! Ugye milyen jó? Miután pedig leírtad, hogy mi bánt és miért haragszol, kezdj el a megbocsátáson dolgozni. A legfontosabbat pedig ne feledd! A megbocsátás mindig neked kedvez, te növekedsz általa.  Csak Te tudod felszabadítani saját magad. Láss hozzá!

  1. Segít jobb vitapartnerré válni.

 Képzeld csak bele magad a vitapartnered helyébe, az ő érveibe, az ő szemszögébe. Egy idő után rájössz, hogy ő is csak azt próbálja érvényesíteni, amiben hisz. Pont emiatt, hogy most már bele látsz az ő működésébe, logikusabb érveket tudsz hozni ill. jobban tudsz hozzá kapcsolódni. Arról meg nem is beszélve, hogy nagyon sok új perspektívával bővülhetsz, mint a magad, mint a téma tekintetében. Lehetőséget ad, hogy fejlődjön a személyiséged. És ki tudja? Lehet a vita végén még közös megoldást is találtok.

5.Kiút a hétköznapokból.

A végére hagytam a kedvencemet. Kislány korom óta, ha valamit szerettem volna, de kevés volt rá az esély, hogy sikerüljön, teremtettem magamnak egy főhőst és egy történetet, amiben ez a vágyott dolog sikerülhetett. Nagyon felszabadító tud lenni egy ilyen írás elkészítése. Gondoljatok csak bele! Vágytok valamire, egy társra, egy másik lakásra vagy teszem azt egy másik élethelyzetre. Az íráson keresztül átélhetitek, átérezhetitek, milyen lenne, ha az megvalósulna. Hát nem szuper? Szerintem az.

Úgyhogy javaslom, próbáljatok ki ilyen technikákat és használjátok ki az írás problémamegoldó varázsát.

Sok sikert hozzá!

Szólj hozzá