2024. nov 12.

Megkóstoltam az Ország Tortáját

írta: Babi blogol
Megkóstoltam az Ország Tortáját

Még a nyáron volt egy olyan alkalom, amikor két barátnőmmel csináltunk egy közös csajos napot.

Elmentünk sétálni, és az irányt a belváros felé vettük.

Elmentünk a Múzeumkertbe, sétáltunk egy hatalmasat, megnéztük a helyi játszóteret, ami felettébb módon tetszett mind a hármunknak és eléggé kihozta belőlünk a gyereket.

Főleg belőlem! J

Bár kiállításra most nem mentünk, csodájára jártunk annak, hogy még mindig milyen gyönyörű a Magyar Nemzeti Múzeum.

Az épület eleganciája és pompája sokadszorra is elbűvöli az embert.

Aztán megnéztük az éppen zajló két szabadtéri kiállítást, amelynek témája a méhészet volt, illetve a másik téma a biciklik elterjedése és evolúciója Magyarországon.

Nagyon élveztük, gyönyörű volt az időjárás és isteni jókat beszélgettünk séta közben.

És ha már erre jártunk, volt még egy fontos állomásunk, ami pedig nem más, mint a Petőfi Irodalmi Múzeum.

Ide is betértünk körbe nézni, plusz meglátogattunk az ajándékboltot, ahonnét szokás szerint nem lehetett elmenni üres kézzel.

Én két nagyon inspiráló felirattal ellátott ceruzát vásároltam és egy gyönyörű füzetet, amelynek a borítóján József Attila versek voltak.

Hát nekem nem is kellett ennél több.

Én úgy éreztem, megvagyok.

De a jóból sosem elég!

Mint azt már a bejegyzés címéből tudhatjátok, mindhárman megkóstoltuk az Ország Tortáját.

Ha esetleg még nem hallottatok róla, ez egy minden évben lezajló esemény, amely során egy komoly szakmai zsűri keresi az ország legfinomabb tortáját.

Mindig van egy klasszikus és egy cukormentes verzió.

Ez most tizennyolcadik alkalommal jött létre.

Én az alapot kértem, a két barátnőm pedig a cukormentes verziót választotta, ez volt a Zöld Málna.

Az Ország Tortája most a Mákvirág fantázianevet viseli és valami eszméletlen ízvilágot találtak el.

A mákos tészta alap, a friss fekete ribizli fanyar ízvilága, a mandulalisztes mákos piskóta, a lágy fehércsoki krém és a szezámmagos grillázs ropogóssága csodálatos egyvelege.

Készítője Kovács Alfréd, váci cukrász, az Édes Vonal Cukrászda munkatársa.

Gratulálunk neki innen is, a torta remek lett!

A mi csajos napunk pedig szintén csodásan sikerült, ezt pedig nektek köszönöm, Lányok!

 

img_20240922_101358.jpg

Szólj hozzá